Translate

joi, 18 martie 2010

supa de conopida

o capatana de conopida nu foarte mare,
o ceapa mai mica,
doi catei de usturoi,
jumate de ardei rosu gras,
o legatura de marar verde,
sare,piper,boia,
200 ml frisca pt gatit,
doua linguri ulei de masline,
ardei iute(optional)
otet de mere sau lamaie.

intr-o cratita cam 3 litri se pune la fiert ceapa,ardeiul,usturoiul,si din conopida(cotoarele) partea fara flori(florile se pun mai tarziu)taiate cubulete,si apa cat sa acopere.dupa ce au dat cateva clocote se adauga florile desfacute in buchetele mici cat sa se poata servi,cand sunt aproape fierte,se adauga sare piper,boia si frisca,eu am pus ardei iute in supa si dupa 5 minute l-am scos,si o lingura de otet de mere,dupa ce da un clocot se stinge si se adauga mararul,si apoi se adauga uleiul de masline presat la rece pentru aspect si aroma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu