Translate

joi, 18 martie 2010

mancare de naut

250 gr naut

o ceapa mica

un catel usturoi

doua rosii

un sfert de ardei rosu

o lingura oregano uscat

o lingura busuioc uscat

sare,piper

ulei de masline.



se pune nautul la inmuiat cu apa, de seara pana a doua zi,se schimba apa si se pune la fiert la foc mic dupa ce incepe sa fiarba(eu folosesc ochiul mic de la aragaz)si nu prea multa apa decat sa-l acopere putin.cam dupa o ora se verifica daca e fiert asa incat sa nu se sparga boabele,dar nici prea tari sa fie,dupa care se strecoara.

separat se pregateste sosul:ulei de masline cat sa acopere bine fundul la oala,ceapa usturoiul si ardeiul se calesc,apoi se adauga rosiile razuite,fara coaja,si apoi nautul,mai trebuie sa fiarba cam 30 minute dar tot la foc mic ca sa ramana boabele intregi.apoi se adauga condimentele,si mai fierb la foc minim pana cand absoarbe sosul ,ca sa intre bine aroma in naut,l-am servit cu salata verde stropita cu ulei de masline.

2 comentarii: