Translate

miercuri, 29 decembrie 2010

oatmeal cookies biscuiti cu ovaz

biscuitii cu ovaz se pot consuma ca atare sau inmuiati in lapte,langa cafea sau ceai,la mic dejun sau in orice timp,se pot compara cu biscuitii digestivi.
 250gr unt,500 gr zahar brun,2 oua se amesteca impreuna cu mixerul.


separat 2 cani(2 cups)de faina aproximativ 500gr,
1 lingura bicarbonat de sodiu,1 1/2 lingurita scortisoara si 1/2 lingurita sare se amesteca separat si se adauga la mixtura de mai sus.
se amesteca bine si se adauga 3 cani de fulgi de ovaz si apoi se adauga stafide o cana .
eu am folosit mixer kitchen aid dar se poate amesteca si cu mana.
se tine aluatul la rece minim o ora ca sa se intareasca untul sa se formeze mai usor bilele.
se fac bile de marimea unei nuci si se aseaza pe hartie de copt la distanta ca ele se maresc.
aici se vede ce mult se latesc.
se da la cuptor la foc mediu cam 10 minute,dupa care se iau de pe hartie si se pun pe un gratar la racit.
se poate pune si ciocolata sau merisor .
daca le vreti crocante se pun biscuitii in recipient inchis ermetic,daca le doriti mai moi se lasa sa absoarba umezeala din aer.
pofta buna!

4 comentarii:

  1. Un An Nou mai bun cu sanatatea si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hola ...FELIZ AÑO 2011 ... es la primera visita a tu blog y me encanta aprender recetas diferentes ..y compartir las mias ... desde mi blog
    SABORES & OLORES ...saludos MARIMI

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello!Garlutti!Welcome to my blog,and I'm glad you like it!
    you too have a wonderful year,and God Bless You!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc Dada,sa ai si tu la fel un an nou mai bun decat ai avut pana acum si sanatate care e mai presus de toate!

    RăspundețiȘtergere