Translate

vineri, 12 martie 2010

tort de cacao cu capsuni si ganache.



ingrediente pt blat

8 oua

16 linguri zahar( lingura de masurat)

14 linguri de faina

6 linguri de cacao

un plic praf copt

4 linguri de apa(sau ulei )


pt crema

frisca lichida
ciocolata neagra

si capsuni 0,5 kg
si zahar cam 10 lg


mai intai se taie capsunii cat de marunt se doreste si se adauga zaharul.inainte de a umple tortul se scurg si cu zeama se insiropeaza tortul.

ouale se separa se adauga 2 lg de apa la galbenusuri si 8 lg zahar si se bat pana devin spuma tare.

se adauga 2 lg de apa si se bat spuma tare si se adauga treptat 8 lg de zahar.

faina si praful de copt se amesteca bine,se adauga albusurile la galbenus,dupa care se incorporeaza faina,

se unge o tava cu diametru 28 cm si se da la foc potrivit pana cand scobitoarea(pt incercat) iese curata.(in functie de cuptor,apx 30 min)

dupa ce s-a racit se taie in 3 parti ,foile se insiropeaza cu siropul lasat de capsuni si se unge cu crema ganache si se umple cu capsuni.


ptr crema,se incalzeste putin frisca si se adauga la ciocolata taiata , treptat doar ca sa acopere ciocolata,se amesteca pana se topeste.(asa calda se foloseste la glazurat )si dupa racire se bate cu mixerul pana se face spuma.

daca ramane in plus si se intareste se poate reincalzi la nevoie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu