Translate

joi, 23 februarie 2012

cremsnit,sau cremes

 cremsnit,sau cremes se mai numeste in partea noastra de tara,e o prajitura foarte rapida(daca cumparam foile) si buna.

 am cumparat un pachet de foi,budinca de vanilie,unt ,lapte,zahar.
la un litru de lapte am folosit trei plicuri de budinca si un pachet de unt si cam 3-4 linguri de zahar,nu le masor,le pun asa dupa cum ma gandesc ca vreau de dulce.
aici eu am folosit portie dubla ca am vrut sa fie mai inalta.
deci ;
2 litri lapte,
6 plicuri budinca ,
2 pachete unt si
 6-8 lg zahar.
am pus laptele la fiert,plicurile de praf le-am pus intr-un bol si un sfert din lapte am pus peste praf , am amestecat usor pana s-a omogenizat(o simpla reteta de budinca fiarta).



am adaugat la lapte cand a foat doar caldut,am adaugat si zaharul si am amestecat continuu pana la fierbere.
aici e gata fiarta,cand e asa groasa .
am lasat sa se raceasca cam 10-15 minute si am adaugat untul taiat bucati si am amestecat usor ca sa nu se taie.
am luat prima foaie si am turnat crema direct in cutie,pentru ca nu am cadran si apoi dupa ce s-a racit am luat un cutit si usor am deslipit crema de margini.
am lasat-o pana a doua zi sa se intareasca,adica peste noapte ca oricum era tarziu deja,dar de obicei a doua zi are gust mai bun
se da cu zahar praf si se serveste cu dragoste.



CODRA,I want to thank you for this easy and tasty recipe.
miss you!

Un comentariu: