Translate

marți, 31 ianuarie 2012

placinta cu praz si branza telemea

 o placinta rapida si simpla,ca de altfel cam tot ce am eu pe blog,rapid si simplu.













am avut un pachet de foi pentru placinta,acela cu multe foi,un praz,doua oua,400gr branza telemea,unt sau margarina topita pentru a unge foile,dar de data asta eu am uns cu ulei de masline.
 prazul l-am taiat rondele si l-am pus la fiert in lapte dulce,cam 10 minute.inainte nu-l fierbeam in lapte dar era mai tare la aroma si asa imi place mai mult daca e fiert.
branza am razuit-o ,am adaugat ouale,piper,boia,o lingura de marar.
intre timp am asezat foile cate una in tava si le-am uns bine pe fiecare .
prazul cand a fost gata fiert l-am strecurat de lapte si l-am lasat putin sa se raceasca si apoi l-am adaugat la branza,apoi le-am amestecat bine si le-am pus in tava peste jumate din foi.

celelalte foi le-am pus deasupra,tot una cate una unse bine si deasupra am uns cu un galbenus de ou,si am taiat portiile inainte de a pune tava la cuptor ca e mai usor decat dupa ce e crocanta.
 am dat la cuptor la 200gradeC 30 minute,sau pana se aureste deasupra si marginile de desprind de tava.
am servit-o cu iaurt simplu.

6 comentarii:

  1. buna. am niste siteuri de retete culinare si as dori sa stiu daca pot prelua retete de pe blogul tau , precizand in retete link catre blogul tau.

    lista de siteuri este:

    http://culinar.ucoz.ro/
    http://reteteculinare.ucoz.ro/
    http://gospodini.ucoz.ro/
    http://gourmandine.ucoz.ro/
    http://nreteteculinare.blogspot.com/
    http://reteteinimagini.ucoz.ro/
    http://master-chef.ucoz.ro/

    ms

    RăspundețiȘtergere
  2. iti multumesc :). o sa pun un link catre siteul tau

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc, am sa incerc reteta!

    RăspundețiȘtergere