Translate

miercuri, 11 august 2010

maioneza in 10 secunde

nu exagerez deloc cand spun ca e gata in 10 secunde.
am citit pe net cu catva timp in urma o reteta de maioneza cu ou intreg care se face foarte rapid.
si m-am gandit sa o incerc.in urma cu zece ani aproximativ mai vedeam la show-ul "untdelemn de la bunica",ca a facut aceasta maioneza si ma tot miram cum a facut-o asa de rapid,ca noi stiam aia cu lingura de lemn si trebuia multa vreme,mai se si taia......
si uite asa am "progresat".




e nevoie de un ou intreg,(jumate de lamaie)asta era in reteta originala,dar eu mai nou nu folosesc lamaie deloc sau poate cativa stropi, 250 ml ulei,sare piper,mixer stick si vas pt mixer,eu nu am la mixer dar folosesc un vas de la blenderul magic bulet care e perfect.









asa deci se pune uleiul,oul,(lamaia optional) ,sarea si piperul si se introduce stick-ul pana jos in pahar si se porneste,apoi cand se leaga se fac miscari verticale usor de jos incet in sus ca sa se omogenizeze bine.










in nici 10 secunde aveti asa ceva.daca vi se pare ca e prea moale atunci continuati mixarea inca putin si se ingroasa si mai tare,daca puneti mai multa lamaie e mai fluida,daca se taie se mai poate adauga ou si se reface.
am inteles ca daca e stropita cu apa minerala isi revine,eu nu am incercat
e gustoasa si  in special cu putina lamaie
se poate amesteca la orice se foloseste maioneza sau la salata.......

8 comentarii:

  1. imipare foarte rau,dar am incercat si eu sa fac

    maioneza din ou crud ,dar am stricat si ouale (ca am pus 2)ca nu se ingrosa si am stricat si uleiul.imi pare rau ca nu am facut-o din ou fiert clasic.

    RăspundețiȘtergere
  2. pt anonim,imi pare rau ca ti-ai stricat ouale,si eu am patit cand nu am avut rabdare si am ridicat rapid mixerul si mi s-a taiat dar am mai pus un ou si apoi incet de la baza am ridicat incet mixerul dupa cum se lega maioneza si uite asa am reparat-o.eu de atunci numai asa maioneza fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. și eu am încercat,dar am pus mult mai puțin ulei; mi se pare enorm 250 ml la un ou..și, evident, nu mi-a ieșit nimic,adică o zeamă..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daiana,cum am scris mai sus,eu am patit-o doar odata ca mi s-a taiat,dat de atunci numai asa fac,chiar mi se pare mai light,odata am mancat de cealalta numai din galbenus,si mi-a cazut asa de greu la stomac.uleiul nu il mai masor,il pun la ochi si totdeauna imi iese,dar nu mai pun lamaie deloc,doar mustar.

      Ștergere
  4. mai nou ... iese moale ... probabil pt ca oul e rece de la frigider si uleiul la temp camerei (cald)
    nu se taie ... doar ca e moale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu doar ou din frigider folosesc.si nu se mai taie doar cand ma grabesc si nu las suficient sa se omogenizeze,dar foarte rar .

      Ștergere
  5. Am incercat si eu, am pus mai putin ulei, a iesit foarte moale, dar nu cred ca este taiata pentru ca are un gust ok...presupun ca nu am avut rabdare si nu am mixat foarte bine, sau pentru ca nu am pus suficient ulei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Maioneza mea a ieșit moale, mi s-a tăiat de doua ori cu rețetă indicata de tine, asa o făceam anii trecuți și nu mi se tăia, nu știu ce este în neregula acum ca nu îmi mai iese deloc. 😓😓😓

    RăspundețiȘtergere