Translate

vineri, 4 iunie 2010

salata de ciuperci cu maioneza







am primit de la mama padure si culese de sotul meu o frumusete de "corali comestibili".
ca sa ma intelegeti eu am tinut doua zile la frigider ca nu stiam cum sa le gatesc.le-am tot fotografiat si mi-au incantat privirea ,dar ceva trebuia facut ca nu mai rezistau cine stie cat.asa ca am tot cautat pe net ,la noi ziceau ca se numeste creasta cocosului si cum am gasit pe net asta e barba caprei,interesant nume,eu l-as fi numit corali de padure.
am gasit sub denumirea creasta cocosului doar doua retete similare si am incercat sa fac asa.din pacate din asa de frumusete nu se mai vede nimic dar gustul a fost deosebit.

asa ca am fiert in doua ape dupa ce le-am spalat bine si meticulos ca sa scap de pamant si iarba,le-am tocat cu masina de tocat carne,am pus maioneza de casa  cat sa lege ciupercile,usturoi,patrunjel verde,sare si piper,le-am amestecat bine .le-am servit unse pe paine.

astea erau ceva mai mici dar asa de frumoase ca mi-a fost mila sa le gatesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu