Translate

vineri, 20 ianuarie 2012

fasole frecata sau batuta

 fasole frecata sau batuta cum se mai zice sau as putea spune spumata,
cu sunca si sos de bulion.
un kg de fasole am pus de seara la inmuiat pana a doua zi,apoi am pus-o la fiert in apa cu sare.
cand a fost gata am strecurat-o si am pasat-o putin si apoi am mixat-o ca sa fie  piure.
se poate da prin food procesor.

am facut un sos de bulion din 300ml bulion,50 ml ulei,sare,putin delicat si piper.
cantitatile le-am decis eu ,asa ca fiecare face dupa gust.
le-am pus intr-o tigaie  la foc pana s-a incalzit apoi am pus cam trei sferturi  din sos in fasole.
am mixat bine si apoi am dat mixerul la viteza maxima pentru un minut ca sa o spumeze.
la sosul ramas am adaugat sunca prajita la foc mic si bine uscata si taiata cubulete,care le-am pus pe deasupra in farfurie ,si ca decor.

si am servit cu ardei rosu murat,sau varza murata.

2 comentarii: