pentru inceput am pus carne tocata la prajit,adica pentru a topi grasimea,
ca am avut carne de porc,am pus-o direct in oala la foc mediu si am amestecat des ca sa nu se arda.
si am lasat-o pana s-a facut granule.
o ceapa taiata am pus-o la calit in ulei de masline si am adaugat trei rosii razuite si doua foi de dafin,
le-am calit putin apoi am adaugat carnea si am lasat-o acoperita sa intre aromele,am pus sare si piper.si am lasat-o deoparte pana cand am facut si sosul alb(bechamel).
am facut astfel sosul bechamel:3 linguri de unt le-am topit si am adaugat 4 linguri de faina(de naut)
dupa care am adaugat 4 cani de lapte caldut putin cate putin.am amestecat pana s-a ingrosat,daca folositi faina de grau v-a iesi mult mai gros si sta mai frumos pe tava(ca si o frisca),dar eu am folosit de naut si nu s-a ingrosat tare.
am adaugat si cascaval razuit cam o cana,cand s-a mai racit putin sosul si 4 galbenusuri, la care am adaugat putin din sos si apoi am adaugat totul la sos
apoi am adaugat si albusurile batute si am sarat si piperat.
am asezat peste sosul de carne sosul bechamel si am dat la cuptor la foc mediu cam 40 minute.
cand a fost calda nu am avut nevoie de sosuri,dar cand s-a racit macaroanele au absorbit tot sosul si atunci am servit cu ketchup picant si smantana de casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu