Translate

luni, 7 iunie 2010

pastitsio sau macaroane la cuptor






 eu am deviat de la reteta originala de pastitsio asa ca sa va explic cum am facut.
pentru inceput am pus carne tocata la prajit,adica pentru a topi grasimea,
 ca am avut carne de porc,am pus-o direct in oala la foc mediu si am amestecat des ca sa nu se arda.

si am lasat-o pana s-a facut granule.

o ceapa taiata am pus-o la calit  in ulei de masline si am adaugat trei rosii razuite si doua foi de dafin,

le-am calit putin apoi am adaugat carnea si am lasat-o acoperita sa intre aromele,am pus sare si piper.si am lasat-o deoparte pana cand am facut si sosul alb(bechamel).


am fiert 500 gr de paste de porumb si le-am asezat in tava de pyrex,peste care am asezat sosul de carne.
am facut astfel sosul bechamel:3 linguri de unt le-am topit si am adaugat 4 linguri de faina(de naut)











dupa care am adaugat 4 cani de lapte caldut putin cate putin.am amestecat pana s-a ingrosat,daca folositi faina de grau v-a iesi mult mai gros si sta mai frumos pe tava(ca si o frisca),dar eu am folosit de naut si nu s-a ingrosat tare.


am adaugat si cascaval razuit cam o cana,cand s-a mai racit putin sosul si 4 galbenusuri, la care am adaugat putin din sos si apoi am adaugat totul la sos

apoi am adaugat si albusurile batute si am sarat si piperat.

am asezat peste sosul de carne  sosul bechamel si am dat la cuptor la foc mediu cam 40 minute.

cand a fost calda nu am avut nevoie de sosuri,dar cand s-a racit macaroanele au absorbit tot sosul si atunci am servit cu ketchup picant si smantana de casa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu